Кулінарні рецепти
0

Як маринувати оселедця

Оселедчик ніжна: аж 10 рецептів!

Я думаю, що не перебільшу якщо скажу, що 99% нашого населення обожнює оселедець!

Їмо ми її практично в будь-якому вигляді! І не тільки у свята!

Ну ось тут не велика добірка, 10 рецептів, як самим будинку зробити малосольну оселедець, замаринувати з прянощами і без них, з оцтом або просто з сіллю, а може навіть і з цукром….

Загалом різні варіанти соління та маринування оселедця та іншої рибки! На будь-який смак!

1.Селедочка (незрівнянний спосіб засолювання)

За цим рецептом ми солили оселедець вже багато — багато разів і завжди результат нас радував !!

Беремо 1 кг свіжомороженої оселедця хорошої якості.

Випатрати, зняти шкіру і нарізати шматочками.

Скласти рибку в емальовану каструльку.

Заздалегідь приготувати залівочку:

3 цибулини нарізати кільцями,

0,5 ч.л. чорного меленого перцю,

1 дес. л. оцту (есенції),

2ст. л. кетчупу,

1 / 2ст. рослинного масла.

Всі закип’ятити разом з цибулею, остудити і залити рибку. Прибрати в холодильник.

Через добу вкуснейшая селедочка буде готова.

Ну дуже смачно !!

Я використовувала столовий оцет

2. Оселедець “НЕЖНАЯ”

Готувала за цим рецептом вперше і результат перевершив всі очікування.

Оселедець вийшла ніжна, соковита, смачна до непристойності. Всі беріть на замітку, це швидко, просто, і дійсно дуже смачно.

Отже:

1 кг оселедця свіжомороженої

0,5 кг ріпчастої цибулі,

масло рослинне

сіль

Оселедець повинна бути дуже свіжа, вибирайте ретельно всіма відомими способами: нюхайте, чіпайте, катуйте продавців.

Оселедець очистити від шкіри і кісток,

нарізати філе товщиною шматочками, можна побільше, як у мене на знімку, можна як у «магазінной- інтерпретації (у пластикових плоских баночках продають «мікроскопіческіе-. товщиною 1 см, шматочки оселедця в олії вартість якої за 200 гр дорівнює вартості кілограма свіжої оселедця)

цибулю нарізати кільцями (півкільцями).

Шматочки оселедця натерти сіллю.

Укласти в літрову банку шар оселедця, шар цибулі.

Укладати щільно.

Зверху залити рослинне масло до країв банки.

Годин на 5 поставити оселедець в холодильник.

Наступного разу треба спробувати поекспериментувати з приправами. Думаю, якщо додати наприклад паприки або коріандру, то буде ще смачніше.

Смачного! Язик не проковтнете!

3. Оселедець в маринаді від Oikumene

Знадобиться:

солоний оселедець (краще слабосоленая) 2 шт.

цибуля червоний і білий 2 шт.

дерев’яні шпажки

Для маринаду

вода 1 л

сіль 2 ч.л.

цукор 4 ч.л

оцет 30% 1-1,5 ст.л.

лавровий лист

чорний перець горошком

Приготування

Цибулю нарізати, як подобається. У закипілий маринад покласти цибулю, доветі до кипіння, зняти з плити. Повністю остудити. І можна пробувати, додати солі або цукру, оцту, вобщем, як більше сподобається.

Оселедця очистити, розділити на філе. Кожне філе розрізати вздовж на 3 частини. Згорнути рулетиками, сколоти шпажкою

4.Малосольная Оселедець по домашньому рецепту

Склад рецепта блюдаСеледка Сіль Цукор Перець мелений Лавровий лист Перець горошком

Спосіб пріготовленіяСеледка солона, солона оселедець, що не виголоси це словосполучення, все виходить смачно. Тільки подумаєш про неї, як тут же захочеться з’їсти кілька шматочків, а може навіть і не шматочків, а рибку цілком. Домашня оселедець нітрохи не гірше магазинної виходить, вже повірте, навіть смачніше. Кулінарних рецептів, що підтверджують це безліч. Ось, наприклад: беремо оселедець, чистимо її від нутрощів і кісток, коротше готуємо філе. Ріжемо на невеликі шматочки, в чашці солимо, перчимо, поливаємо рослинним маслом. Тут головне втриматися і не зжерти всю цю їжу раніше, ніж через 2 години. Хоча я не завжди витримую, починаю є майже відразу ж після приготування, тільки руки встигаю помити. Це так би мовити «сухой- засолення. Ось рецепт «мокрого- засолу. Рибу почистити і нарізати скибочками. Посипте перцем і нарізаною півкільцями цибулею. Додайте трішки столового оцту і рослинного масла. Приготуйте сольовий розчин: у киплячу воду насипте солі. Зазвичай на 1 літр беру 2 столових ложки, але це все готується на ваш смак і залежить від розміру риби. Як тільки сіль розчинитися, зніміть з вогню і остудіть – 5 хвилин. Залийте риби і через півгодини можете їсти.

5. малосольні можна приготувати лососеві, форель, оселедець, салаку, камбалу, скумбрію та іншу рибу.

Природно риба повинна бути дуже свіжа, в сенсі хоч і свіжоморожена, але свіжоморожена. Таким способом можна приготувати рибу дуже швидко…через кілька годин вона вже готова, велика риба просолюється на наступну добу.

Отже:

Рибу обробляємо на філе, тобто розрізаємо вздовж хребта, прибираємо всі плавники і видимі оку кістки, шкіру знімати не треба.

Далі готуємо суміш з розрахунку 100 г солі і 10г цукру на кілограм риби.

У суміш я ще додаю приправу для риби з пакетика або ті приправи, які мені подобаються.

Все! Густо натираємо цією справою рибу,

на дно миски насипаємо нашої суміші,

укладаємо рибу шкірою вниз, якщо виходить і другий шар, то його кладемо на перший шкірою вгору.

Зверху ще сіллю присипати і в холодильник.

Цю оселедець я сьогодні пробувала вже через дві години…зі свіжою картоплею. Незрівнянно! При подачі на стіл покришити в рибку цибульки да маслечком її присмачити…я вже не кажу, що до пива річ незамінна

6. Не тільки оселедець, але і горбуша солиться за 5 хвилин!

От не великий бліц рецепт!

Взяти сиру горбушу, відділити від кісток, зняти шкіру,

нарізати на тонкі шматочки, скласти в миску,

посолити, поперчити за смаком, трохи цукру, посипати різаним цибулею, розчавити часточку часнику, полити олією.

Дати постояти від 5 до 15 хвилин.

Страва готова до вживання.

7. Хочу поділитися своїм нехитрим рецептом засолювання оселедця або кільки.

Рибка виходить ніжна на смак, слабкою солі і пряна.

Нам потрібно:

На 1 кг кільки або оселедця:

Лавровий лист – 3-4 шт

Перець горошок – 10 шт

Гвоздика – 3 шт (можна без неї, хто не любить)

Сіль – 4 ст.л.

Оселедець обробити на філе, (я ще й шкіру знімаю, але не завжди)

Укласти в глибоке блюдо.

Зробити розсіл:

1 літр води закип’ятити з лаврушкой, перцем, гвоздикою, додати сіль і цукор. Остудити.

Залити рибу розсолом. покласти тарілку зверху (як вантаж).

Я ще додаю меленого чорного перцю прямо на рибу

Рибка готова через добу. Вистоювати при кімнатній температурі.

Насолоджуйтеся!

8. Оселедець по-домашньому

Я ніколи не купую готове філе оселедця в пластикових баночках. Найсмачніша оселедець – це ціла з ринку. З нею, звичайно, мороки більше, але це того варто. Пропоную Вам рецепт оселедця в класичному маринаді. Масло я зазвичай використовую соняшникова як рафінована, так і не рафінована. Але не оливкова.

Продукти:

– 1 оселедець

– 1 цибулина

– 2ст.л. лимонного соку

– 2ст.л. рослинного масла

– 0,5ч.л. гірчиці в зернах

– 0,5ч.л. коріандру

– зелень

Спосіб приготування: оселедець очистити, випатрати, видалити хребет і кісточки. Підготовлене філе нарізати шматочками і скласти в миску. Цибулю нарізати півкільцями. До оселедця додати цибулю, рослинне масло, лимонний сік, гірчицю, коріандр, подрібнену зелень. Все добре перемішати і скласти в банку. Прибрати в холодильник.

9.Селедка в маринаді

Нарізати рибу на шматочки і укласти в банку упереміш з цибулею та морквою. Додати приправи. лаврушки, 1 чайна ложка горошку запашного перцю, 2 чайних ложок зерен гірчичних зерен, сіль 1 стол.ложка.

Залити остившім маринадом

Якщо робите з малосольноі або солоно оселедця, все так же, крім солі.

10. ГОСТРА ОСЕЛЕДЕЦЬ

400 г філе оселедця

0,5 ст. подрібненого кропу

маринад:

0.5 ст. цукру

2 лаврові листки

5 зірочок гвоздики

0.5 ст.л. гірчичного насіння

10 горошин чорного перцю

2 невеликі моркви

2 червоні цибулини.

Морква нарізати соломкою, цибулю – півкільцями.

Компоненти маринаду (крім оцту) довести до кипіння, потім зняти з вогню, влити оцет, перемішати.

Страва буде готове через 2 дні.