Category : Кулінарні рецепти

Кулінарні рецепти
0

Консервована морква

Морква майже так само всюдисуща, як і цибуля, і є присутньою у вигляді необхідного компонента у величезній кількості блюд. Ви кладете моркву і в суп, і в рагу, і в лечо, і в плов, і в салати. А болгарські перці, фаршировані морквою! Словом, вона скрізь. Але майже завжди на других ролях.

Морквину можна на зиму не тільки зберігати у свіжому вигляді, але ще і закривати в банках, щоб потім з неї приготувати смачні салати або, ж використовувати як гарнір для м’ясних стравах.

Для консервування потрібно вибрати дрібну морквину, або ж велику морквину, яку потім доведеться порізати на шматки поменше.

Морквину потрібно помити і почистити і потім знову промити, а після кинути в гарячу воду — 90 градусів на 3 хвилини. Потім охолоджуються під проточною водою і складають у банках, але так щоб банку була не зовсім повна, щоб 1,5-2 см ще місця залишалося зверху.

Заливають морква розчином з кухонної солі — 20-30 г солі на 1 літр води. Цей розчин вариться пару хвилин і потім заливається морква при 90-95 градусів.

Після банки стерилізуються при 100 градусів, 0,5 л банки — 30 хвилин, а літрові — 40 хвилин.

На одну літрову банку знадобляться десь 600 г моркви і 400 мл розсолу.

З такою морквини можна приготувати салат, з цибулею і зеленню, а також з додаванням яблук.

Так що якщо ви любитель консервованої морквини, то цей рецепт вам відмінно підходить, оскільки не обов’язково тільки купувати консервовану моркву, можна також її і самим зробити, а заодно порадувати своїх рідних і близьких.

А давайте відведемо їй першу роль, та ще і заготовимо на зиму. Адже морква благотворно діє на зір, покращує колір обличчя, надає нам бадьорість і збільшує енергію. До того ж вона відноситься до тих рідкісних плодів, якість яких від кулінарної обробки не погіршується. А заготовити її можна і у вигляді готових блюд, наприклад, салатів або ікри, і у вигляді заправок, гарнірів і інших напівфабрикатів. Її можна зберігати і в замороженому виді, і у в’яленому, і в сушеному. Итак, розглянемо по порядку. Розкладати заготовки потрібно по стерилізованим банкам, а зберігати їх слід в темному прохолодному місці. Смачні рецепти на замітку!

Морква по-корейськи

Інгредієнти

  • 3 кг моркви;
  • 500 гр ріпчастої цибулі;
  • 100 г часнику;
  • 200 г цукру;
  • 2 столові ложки солі;
  • 100 мл рослинного масла;
  • 100 мл оцту 9%;
  • 1 пачка гострої приправи для корейської моркви.

Приготування

Натріть очищену моркву соломкою на спеціальній тертці. Наріжте цибулю-дрібними кубиками. Часник пропустіть через прес або натріть на дрібній тертці.

Додайте до підготовлених овочів цукор, сіль, олію, оцет і приправу для корейської моркви. Ретельно перемішайте і приберіть в холодильник на ніч, щоб морква настоялася.

Щільно укладіть овочі разом з соком в банки і прикрийте стерилізованими кришками. Застеліть дно великої каструлі тканиною, поставте туди заготовки і налийте воду по плечики банок.

Доведіть воду до кипіння. Стерилізуйте банки об’ємом 1/2 л або менше близько 10 хвилин, а ємності більшого обсягу – на 5-10 хвилин довше. Загорніть банки переверніть, накрийте чим-небудь теплим і повністю остудіть.

Ікра з моркви

 

Інгредієнти

  • 1 1/2 кг помідорів;
  • 1 кг моркви;
  • 100 г цукру;
  • 1 столова ложка солі;
  • 250 мл рослинної олії;
  • 100 г часнику;
  • 1 столова ложка меленого чорного перцю;
  • 1 столова ложка оцту 9%.

Приготування

Наріжте помідори і очищену моркву невеликими шматочками. Перекрутіть їх через м’ясорубку і перекладіть масу в каструлю.

Додайте цукор, сіль і масло і ретельно перемішайте. Помішуючи, доведіть масу до кипіння на середньому вогні, потім зменшіть її і варіть протягом години.

Додайте подрібнений часник і перець і варіть ще 15 хвилин. Влийте оцет, перемішайте, розкладіть ікру по банкам і закатайте. Переверніть заготовки, укутайте і дочекайтеся повного остигання.

Маринована морква з часником

 

Інгредієнти

  • 1 кг моркви;
  • 150 г часнику;
  • 150 мл рослинного масла;
  • 1 л води;
  • 1 1/2 столові ложки солі;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 25 мл оцтової есенції 70%.

Приготування

Очищену моркву наріжте кружечками завтовшки приблизно 5 мм Опустіть їх в гарячу воду на 2-3 хвилини, відкиньте на друшляк і охолодіть.

Перекладіть моркву в миску, додайте дрібно нарізаний часник і олію і ретельно перемішайте. Розкладіть овочі по невеликим стерилізованим банкам.

Закип’ятіть воду для маринаду. Всипте сіль і цукор, перемішайте і знову доведіть до кипіння. Зніміть з вогню і влийте оцтову есенцію.

Залийте моркву маринадом і прикрийте стерилізованими кришками. Застеліть дно каструлі тканиною, поставте зверху заготовки і долийте теплої води до шийок. Дайте воді закипіти, стерилізуйте банки 20-25 хвилин і загорніть їх. Переверніть, укутайте і повністю остудіть.

Салат з моркви, помідорів і перцю

 

Інгредієнти

  • 600 г очищеної моркви;
  • 100 мл рослинної олії;
  • 50 мл води;
  • 500 гр ріпчастої цибулі;
  • 300 г очищеного болгарського перцю;
  • 250 гр помідорів;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 1/2 столові ложки солі;
  • 1 чайна ложка оцту 9%.

Приготування

Натріть моркву на середній тертці. Викладіть в каструлю з товстим дном і влийте олію і воду. Закрийте кришкою і, помішуючи, готуйте на слабкому вогні 20 хвилин.

Додайте нарізану півкільцями цибулю і тушкуйте 20 хвилин, періодично помішуючи. Викладіть перець, нашатковану невеликими смужками, і готуйте ще 20 хвилин.

Розріжте помідори навпіл і натріть на тертці. У процесі від них відійде шкурка. Додайте в отримане пюре цукор, сіль, оцет і перемішайте.

Додайте пюре овочі, перемішайте і готуйте ще 20 хвилин. Розкладіть салат по банкам і закатайте. Переверніть їх, укутайте і остудіть.

Гострий салат з моркви з зеленню

 

Інгредієнти

  • 2 кг очищеної моркви;
  • 2 пучка петрушки;
  • 3 зелених гострих перця;
  • 3 головки часнику;
  • 400 мл рослинної олії;
  • 2 чайні ложки солі;
  • 2 столові ложки оцтової есенції 70%.

Приготування

Наріжте моркву дрібними кубиками. Подрібніть петрушку, очищений від насіння перець і часник. Змішайте всі підготовлені інгредієнти в мисці.

Додайте масло, сіль і оцет і ретельно перемішайте. Розкладіть салат по стерилізованим банкам і закатайте. Таку заготовку краще зберігати в холодильнику.

Салат з моркви і стручкової квасолі

 

Інгредієнти

  • 500 г моркви;
  • 300 г стручкової квасолі;
  • 3 невеликі цибулини;
  • 5 невеликих помідорів;
  • 1/2 пучка базиліка;
  • 50 мл рослинної олії;
  • 6 горошин чорного перцю;
  • 1 чайна ложка меленого чорного перцю;
  • 2 чайні ложки цукру;
  • 2 чайні ложки солі;
  • 40 мл оцту 6%.

Приготування

Очищену моркву наріжте невеликими кубиками. Відріжте у квасолі краї і поріжте шматочками завдовжки 2-3 см. Наріжте цибулю півкільцями.

Помідори обдайте окропом, зніміть шкірку і наріжте великими часточками. Крупно порубаєте базилік.

Викладіть в каструлю моркву, цибулю і помідори. Влийте олію і, помішуючи, готуйте 10 хвилин на повільному вогні. Додайте квасолю, базилік, перець, цукор і сіль. Тушкуйте, помішуючи, ще 5-7 хвилин.

Влийте в салат оцет, перемішайте і розкладіть по банках разом з виступив соком. Прикрийте стерилізованими кришками і поставте в каструлю, дно якої застелене тканиною.

Залийте туди теплу воду по плечики банок і доведіть її до кипіння. Стерилізуйте невеликі банки близько 7-10 хвилин, а ємності більшого обсягу – на 5-10 хвилин довше. Загорніть банки з заготовками, переверніть, укутайте і остудіть.

Морквяно-яблучне пюре

 

Інгредієнти

  • 450 г яблук без шкірки і насіння;
  • 450 г очищеної моркви;
  • 100 мл води;
  • 120 г цукру.

Приготування

Наріжте яблука і моркву довільними шматочками.

Розкладіть їх по двох різних каструлях з товстим дном. Влийте в обидві каструлі з 50 мл води і накрийте кришками. Варіть яблука на повільному вогні 20 хвилин, а морква – 30-35 хвилин. За потреби додайте ще води.

Перекладіть фрукти і овочі в одну каструлю і перетворити на пюре блендером. Всипте цукор, перемішайте, доведіть до кипіння і варіть 2-3 хвилини, постійно помішуючи.

Розкладіть пюре з невеликим банкам і накрийте стерилізованими кришками. Застеліть каструлю тканиною, поставте туди банки і залийте їх теплою водою по плечики. Дайте воді закипіти, почекайте ще 5-7 хвилин, а після дістаньте і закатайте банки. Переверніть їх, укутайте і остудіть.

Read More
Кулінарні рецепти
0

Як зробити напис на торті

Святковий торт — смачне завершення будь-якого торжества, а красиво оформлений торт — це ще й приємне здивування, і окремі похвали господині. Прикрасити торт можна різними способами, найскладніше — це написати привітання. Як зробити красиву напис на торті, щоб його не зіпсувати? Це головне питання, яке виникає при його оформленні.

Перед тим, як писати на торті вітальні слова, потрібно приготувати сам торт і добре змастити його кремом, прикрасивши і підрівнявши краю. Коли основа буде готова, не поспішайте брати в руки кондитерський шприц і приступати до написання. Спочатку необхідно продумати саме привітання, де його краще розмістити, яким матеріалом скористатися і т.д.

Краще всього не використовувати для написів багато слів і уникати довгі. В основному пишеться ім’я іменинника, цифри (дата народження, кількість років), слова «з ювілеєм» або «з днем ​​народження» та ін. Напис найкраще розподіляти по центру або в лівому куті, щоб у вас напевно вистачило місця, і останні букви не провалювалися на бортики, що зіпсує весь вигляд. Також бажано зробити непомітні начерки за допомогою зубочистки. Так напис вийде рівною, букви і відстань між ними однаковими і весь текст поміститься.

Крем для торта зазвичай роблять білим або темним, щоб напис добре виділялася. Для букв можна використовувати різні матеріали. Це можуть бути горіхи, цукати, мармелад, зефір, родзинки або спеціально приготовлений крем. Найпоширеніший і простий — це білки, збиті з цукровою пудрою, але при цьому торт повинен бути покритий темним кремом, щоб напис не злилася із загальним фоном. Білки потрібно збити в пружну піну, потім додати сік лимона і цукрову пудру, щоб вийшла досить густа маса, і продовжувати збивати, поки суміш не затвердіє.

Другий варіант підійде для білої основи. Для приготування потрібно взяти по дві столові ложки какао і вершкового масла і перемішати. Какао попередньо необхідно просіяти. Перемішувати потрібно до тих пір, поки масло повністю не вбере в себе какао, стежте, щоб не було грудочок. Такі «чорнило» вийдуть гіркими, але на солодкому торті це буде непомітно. При бажанні можна додати трохи цукрової пудри.

Коли крем буде готовий, наповніть кондитерський шприц або звичайний поліетиленовий кульок, зрізавши невеликий куточок, і приступайте до написання вітання з заздалегідь нанесеним штрихам.

Також можна приготувати напис з розтопленого шоколаду, нанесену на промаслений папір, а потім акуратно перенести на торт.

Важливо запам’ятати, що гола напис на торті буде виглядати бідно і некрасиво. Коли ви виконаєте напис, заповніть простір, що залишився квітами з крему або іншими візерунками, але не переборщіть.

Ми відстежуємо порушення авторських прав щодо наших матеріалів, тому при повному або частковому розміщенні наших статей на своїх ресурсах, обов’язково поставте активне посилання на джерело.

Read More
Кулінарні рецепти
0

Як замаринадувати сало для копчення

Копчене сало, мабуть люблять всі. Ароматне, з димком, з хрусткою скоринкою. Ну що може бути смачніше? Однак, як не дивно, коптити сало в домашніх умовах виходить далеко не у всіх. Незважаючи на те, що сама по собі рецептура досить проста, зробити правильний маринад для копчення можуть далеко не всі господині. Ми пропонуємо вам приготувати маринад для копчення сала за нашим рецептом, і ви зможете приготувати копчене сало вдома або на природі. Рецепт нашого маринаду дуже простий, однак, отриманий результат вам напевно сподобається.

Підготовка до копчення сала

До вибору сала для гарячого копчення слід підходити відповідально. Маринувати потрібно тільки свіжі та соковиті шматочки, щоб блюдо вийшло апетитним. Купуючи на ринку сало, потрібно звертати увагу на колір. Воно не повинно бути жовтим, так як це ознака застарелости. Допускається тільки білий колір без всяких домішок. Потрібно звертати увагу на запах. Він не повинен бути неприємним, краще, якщо його взагалі немає.

Для гарячого копчення слід вибирати шматочки з черевної зони або грудини. Бажано, щоб сало було з м’ясним прошарком, а не тільки жировий. В цьому випадку воно вийде смачніше і буде справжнім делікатесом..

Коли шпик вже куплений, саме час підготувати його до замочуванню в розсолі: добре промити і нарізати на великі шматки. Шкірку доцільно залишити, так як коптити потрібно буде разом з нею. Після цього шматки сала пора маринувати: залишати їх надовго розібраними не можна, інакше зіпсуються

Класичний рецепт маринаду перед копченням

Існують різні способи приготування маринаду, але класичний рецепт залишається найбільш універсальним. Він підходить для будь-якого випадку, шпик легко готується, має відмінний смак.

Інгредієнти:

  • вода;
  • часник;
  • сіль харчова;
  • лавровий лист, перець, зерна гірчиці.

Часник пропустіть через прес так, щоб вийшла кашоподібна маса. До нього додайте 2 чайні ложки гірчичних зерен і стільки ж чорного перцю. Все добре перемішайте і намажте на шпик. На кожен шматок покладіть лавровий лист, він додасть додатковий аромат.

Тепер потрібно покласти продукт в ємність, налити в неї 0,5 л води, додати 80 г солі і все перемішати. Поставити в холодильну камеру на дві доби. Час маринування можна скоротити до 24 годин. Після цього можна буде починати процес гарячого копчення.

Маринад для сала з соєвим соусом

Соєвий соус непогано підходить як для приготування риби, так і для м’яса. Маринад для копчення сала з даними інгредієнтом допоможе зробити продукт незвичний на смак. Рецепт не гірше стандартного і виконується нескладно.

Інгредієнти:

 

  • сало — 1 кг;
  • соєвий соус — 100 мл;
  • часник — 6 зубчиків;
  • спеції за смаком;
  • сіль.

 

Часник потрібно пропустити через прес, а потім змішати зі спеціями і сіллю. До них додати соєвий соус і ретельно перемішати. Сало масою обмазати з усіх боків. Якщо її не вистачить, то потрібно приготувати ще. Важливо, щоб вся поверхня була покрита спеціями.

Шпик потрібно помістити в ємність, накрити кришкою і поставити в холодильник, де тримати до трьох днів. Маринад для копчення сала повинен добре вбратися і надати пікантний смак продукту. Після цього його можна починати коптити в домашніх умовах.

Розсіл для копчення свинячого сала

Для гарячого копчення можна готувати сировину по-різному. Наприклад, можна використовувати розсіл для сала — він зробить продукт більш запашним, досить солоним і смачним. Рецепт краще всього вибирати стандартний, перевірений часом.

Інгредієнти:

  • вода;
  • спеції за смаком;
  • часник — 2 головки;
  • лавровий лист.

Кількість інгредієнтів залежить від обсягу сала. Якщо його багато, то доведеться брати каструлю побільше. В середньому для того, щоб засолити, вистачає обсягу 3-5 літрів. Розсіл в домашніх умовах готують наступним чином:

Налийте воду в каструлю і поставте на вогонь. Насипте приблизно 1 склянка харчової солі, додайте більше спецій і 10 штук лаврового листа. Покладіть в каструлю також 10-15 зубчиків часнику.

Розсіл повинен покрити сало з верхом

Розсіл для сала потрібно кип’ятити 5 хвилин, після чого вимкнути вогонь і дати рідини охолонути. Тепер сало потрібно покласти в каструлю і поставити в холодильник хоча б на 2-3 дні, а краще на тиждень. Коли він настоїться в розсолі, можна буде починати коптити.

Маринад з меленим кмином і майораном

Простий рецепт, який допоможе зробити смачний копчений шпик. Він виходить дуже ароматним і ніжним завдяки цьому рецепту. Морську сіль, чорний перець, роздавлений часник, лавровий лист, кмин, кардамон і майоран потрібно змішати разом. Підготовлене сало слід натерти отриманою масою так, щоб спеції покривали всю поверхню. Маринувати можна в банку, накривши кришкою і покласти в холодне місце. Через 5 днів можна приступати до копчення.

 

 

 

Read More
Кулінарні рецепти
0

Як замаринувати рибу для копчення

Для більшості любителів копченої риби залишається загадкою, як вона готується ще до самого процесу копчення? Багато витримують свіжу рибу просто в сольовому розчині, а потім коптять. Але більш ніжною і смачною риба виходить саме завдяки маринаду, в якому вона знаходиться кілька годин, це надає рибі тонкий аромат і смак маринаду вже в приготованому копченому вигляді. А як замаринувати рибу перед копченням правильно читайте нижче

Для початку варто визначитися, яка риба підійде для копчення — це товстолобик, лящ, короп, скумбрія та інші. Ще за годину до приготування маринаду, рибу потрібно почистити, відрізати голову і розпатрати. Дуже важливо при потрошінні риби не розрізати жовчний міхур, а то все м’ясо риби моментально просочиться жовчю і стане гірким. Ретельно промиту рибу поміщають в холодильник на 1 годину, а тим часом приступають до приготування маринаду для копчення.

Знадобитися:

1-2 середнього розміру риби;

1 стакан білого напівсолодкого вина;

1 стакан соєвого соусу;

1 стакан лимонного соку або розведена 1 столова ложка лимонної кислоти в 1 склянці води;

Спеції для риби, пряні трави (чебрець, розмарин).

У 3-4-хлітровую каструлю вливаються всі інгредієнти і трохи спецій, пряних трав, а потім маринад розігрівається на маленькому вогні, але не доводиться до кипіння. Як тільки маринад трохи охолов, в нього поміщається охолоджена в холодильнику риба. Необхідно, щоб риба була залита маринадом повністю, якщо маринаду не вистачило, можна в окремій каструлі приготувати ще трохи маринаду і після охолодження залити рибу повністю. Маринується риба для копчення 8-10 годин у холодильнику, чим довше простоїть риба в маринаді, тим ароматні буде копчений смак риби.

Незалежно від того, яким способом буде коптитися риба — гарячим або холодним, цей рецепт маринаду додасть родзинку копченій рибі в домашніх умовах. Вийнявши рибу з маринаду, для кращого смаку її злегка натирають спеціями для риби і промазують риб’ячим жиром, а вже після приступають до копчення.

Для того, щоб риба незалежно від розміру краще просочилася в маринаді, на ній за допомогою ножа роблять поперечні надрізи і вкладають у них трохи лаврового листа, який чудесним чином робить смак риби багатшими і насиченішим. Для додання копченій рибі солодкуватого смаку, в маринад також додають ½ — 1 чайну ложку цукру. Тільки тепер риба готова для копчення.

Read More
Кулінарні рецепти
0

Як маринувати оселедця

Оселедчик ніжна: аж 10 рецептів!

Я думаю, що не перебільшу якщо скажу, що 99% нашого населення обожнює оселедець!

Їмо ми її практично в будь-якому вигляді! І не тільки у свята!

Ну ось тут не велика добірка, 10 рецептів, як самим будинку зробити малосольну оселедець, замаринувати з прянощами і без них, з оцтом або просто з сіллю, а може навіть і з цукром….

Загалом різні варіанти соління та маринування оселедця та іншої рибки! На будь-який смак!

1.Селедочка (незрівнянний спосіб засолювання)

За цим рецептом ми солили оселедець вже багато — багато разів і завжди результат нас радував !!

Беремо 1 кг свіжомороженої оселедця хорошої якості.

Випатрати, зняти шкіру і нарізати шматочками.

Скласти рибку в емальовану каструльку.

Заздалегідь приготувати залівочку:

3 цибулини нарізати кільцями,

0,5 ч.л. чорного меленого перцю,

1 дес. л. оцту (есенції),

2ст. л. кетчупу,

1 / 2ст. рослинного масла.

Всі закип’ятити разом з цибулею, остудити і залити рибку. Прибрати в холодильник.

Через добу вкуснейшая селедочка буде готова.

Ну дуже смачно !!

Я використовувала столовий оцет

2. Оселедець “НЕЖНАЯ”

Готувала за цим рецептом вперше і результат перевершив всі очікування.

Оселедець вийшла ніжна, соковита, смачна до непристойності. Всі беріть на замітку, це швидко, просто, і дійсно дуже смачно.

Отже:

1 кг оселедця свіжомороженої

0,5 кг ріпчастої цибулі,

масло рослинне

сіль

Оселедець повинна бути дуже свіжа, вибирайте ретельно всіма відомими способами: нюхайте, чіпайте, катуйте продавців.

Оселедець очистити від шкіри і кісток,

нарізати філе товщиною шматочками, можна побільше, як у мене на знімку, можна як у «магазінной- інтерпретації (у пластикових плоских баночках продають «мікроскопіческіе-. товщиною 1 см, шматочки оселедця в олії вартість якої за 200 гр дорівнює вартості кілограма свіжої оселедця)

цибулю нарізати кільцями (півкільцями).

Шматочки оселедця натерти сіллю.

Укласти в літрову банку шар оселедця, шар цибулі.

Укладати щільно.

Зверху залити рослинне масло до країв банки.

Годин на 5 поставити оселедець в холодильник.

Наступного разу треба спробувати поекспериментувати з приправами. Думаю, якщо додати наприклад паприки або коріандру, то буде ще смачніше.

Смачного! Язик не проковтнете!

3. Оселедець в маринаді від Oikumene

Знадобиться:

солоний оселедець (краще слабосоленая) 2 шт.

цибуля червоний і білий 2 шт.

дерев’яні шпажки

Для маринаду

вода 1 л

сіль 2 ч.л.

цукор 4 ч.л

оцет 30% 1-1,5 ст.л.

лавровий лист

чорний перець горошком

Приготування

Цибулю нарізати, як подобається. У закипілий маринад покласти цибулю, доветі до кипіння, зняти з плити. Повністю остудити. І можна пробувати, додати солі або цукру, оцту, вобщем, як більше сподобається.

Оселедця очистити, розділити на філе. Кожне філе розрізати вздовж на 3 частини. Згорнути рулетиками, сколоти шпажкою

4.Малосольная Оселедець по домашньому рецепту

Склад рецепта блюдаСеледка Сіль Цукор Перець мелений Лавровий лист Перець горошком

Спосіб пріготовленіяСеледка солона, солона оселедець, що не виголоси це словосполучення, все виходить смачно. Тільки подумаєш про неї, як тут же захочеться з’їсти кілька шматочків, а може навіть і не шматочків, а рибку цілком. Домашня оселедець нітрохи не гірше магазинної виходить, вже повірте, навіть смачніше. Кулінарних рецептів, що підтверджують це безліч. Ось, наприклад: беремо оселедець, чистимо її від нутрощів і кісток, коротше готуємо філе. Ріжемо на невеликі шматочки, в чашці солимо, перчимо, поливаємо рослинним маслом. Тут головне втриматися і не зжерти всю цю їжу раніше, ніж через 2 години. Хоча я не завжди витримую, починаю є майже відразу ж після приготування, тільки руки встигаю помити. Це так би мовити «сухой- засолення. Ось рецепт «мокрого- засолу. Рибу почистити і нарізати скибочками. Посипте перцем і нарізаною півкільцями цибулею. Додайте трішки столового оцту і рослинного масла. Приготуйте сольовий розчин: у киплячу воду насипте солі. Зазвичай на 1 літр беру 2 столових ложки, але це все готується на ваш смак і залежить від розміру риби. Як тільки сіль розчинитися, зніміть з вогню і остудіть – 5 хвилин. Залийте риби і через півгодини можете їсти.

5. малосольні можна приготувати лососеві, форель, оселедець, салаку, камбалу, скумбрію та іншу рибу.

Природно риба повинна бути дуже свіжа, в сенсі хоч і свіжоморожена, але свіжоморожена. Таким способом можна приготувати рибу дуже швидко…через кілька годин вона вже готова, велика риба просолюється на наступну добу.

Отже:

Рибу обробляємо на філе, тобто розрізаємо вздовж хребта, прибираємо всі плавники і видимі оку кістки, шкіру знімати не треба.

Далі готуємо суміш з розрахунку 100 г солі і 10г цукру на кілограм риби.

У суміш я ще додаю приправу для риби з пакетика або ті приправи, які мені подобаються.

Все! Густо натираємо цією справою рибу,

на дно миски насипаємо нашої суміші,

укладаємо рибу шкірою вниз, якщо виходить і другий шар, то його кладемо на перший шкірою вгору.

Зверху ще сіллю присипати і в холодильник.

Цю оселедець я сьогодні пробувала вже через дві години…зі свіжою картоплею. Незрівнянно! При подачі на стіл покришити в рибку цибульки да маслечком її присмачити…я вже не кажу, що до пива річ незамінна

6. Не тільки оселедець, але і горбуша солиться за 5 хвилин!

От не великий бліц рецепт!

Взяти сиру горбушу, відділити від кісток, зняти шкіру,

нарізати на тонкі шматочки, скласти в миску,

посолити, поперчити за смаком, трохи цукру, посипати різаним цибулею, розчавити часточку часнику, полити олією.

Дати постояти від 5 до 15 хвилин.

Страва готова до вживання.

7. Хочу поділитися своїм нехитрим рецептом засолювання оселедця або кільки.

Рибка виходить ніжна на смак, слабкою солі і пряна.

Нам потрібно:

На 1 кг кільки або оселедця:

Лавровий лист – 3-4 шт

Перець горошок – 10 шт

Гвоздика – 3 шт (можна без неї, хто не любить)

Сіль – 4 ст.л.

Оселедець обробити на філе, (я ще й шкіру знімаю, але не завжди)

Укласти в глибоке блюдо.

Зробити розсіл:

1 літр води закип’ятити з лаврушкой, перцем, гвоздикою, додати сіль і цукор. Остудити.

Залити рибу розсолом. покласти тарілку зверху (як вантаж).

Я ще додаю меленого чорного перцю прямо на рибу

Рибка готова через добу. Вистоювати при кімнатній температурі.

Насолоджуйтеся!

8. Оселедець по-домашньому

Я ніколи не купую готове філе оселедця в пластикових баночках. Найсмачніша оселедець – це ціла з ринку. З нею, звичайно, мороки більше, але це того варто. Пропоную Вам рецепт оселедця в класичному маринаді. Масло я зазвичай використовую соняшникова як рафінована, так і не рафінована. Але не оливкова.

Продукти:

– 1 оселедець

– 1 цибулина

– 2ст.л. лимонного соку

– 2ст.л. рослинного масла

– 0,5ч.л. гірчиці в зернах

– 0,5ч.л. коріандру

– зелень

Спосіб приготування: оселедець очистити, випатрати, видалити хребет і кісточки. Підготовлене філе нарізати шматочками і скласти в миску. Цибулю нарізати півкільцями. До оселедця додати цибулю, рослинне масло, лимонний сік, гірчицю, коріандр, подрібнену зелень. Все добре перемішати і скласти в банку. Прибрати в холодильник.

9.Селедка в маринаді

Нарізати рибу на шматочки і укласти в банку упереміш з цибулею та морквою. Додати приправи. лаврушки, 1 чайна ложка горошку запашного перцю, 2 чайних ложок зерен гірчичних зерен, сіль 1 стол.ложка.

Залити остившім маринадом

Якщо робите з малосольноі або солоно оселедця, все так же, крім солі.

10. ГОСТРА ОСЕЛЕДЕЦЬ

400 г філе оселедця

0,5 ст. подрібненого кропу

маринад:

0.5 ст. цукру

2 лаврові листки

5 зірочок гвоздики

0.5 ст.л. гірчичного насіння

10 горошин чорного перцю

2 невеликі моркви

2 червоні цибулини.

Морква нарізати соломкою, цибулю – півкільцями.

Компоненти маринаду (крім оцту) довести до кипіння, потім зняти з вогню, влити оцет, перемішати.

Страва буде готове через 2 дні.

Read More
1 2 3